Quito, tweede indruk - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Sjoukje Appels - WaarBenJij.nu Quito, tweede indruk - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Sjoukje Appels - WaarBenJij.nu

Quito, tweede indruk

Door: Sjoukje

Blijf op de hoogte en volg Sjoukje

02 Oktober 2006 | Ecuador, Quito

Hoi allemaal,

Na bijna twee weken in en om Quito te hebben vertoefd, kan ik wel zeggen dat ik wat meer gewend ben. Het lijkt alsof ik hier al veel langer ben. Ben ondertussen gewend aan de starende blikken op srtaat, niet alleen van mannen, maar ook van kinderen. Neem de bus net als ieder ander, half eruit hangend, omdat er gen plaats meer is of neem een taxi en maak een praatje, in het spaans!, met de taxi chauffer. Heb in de eerste twee weken al veel gedaan. Ben hier in Quito met een kabelbaan omhooggegaan. Wat een mooie omgeving zeg! En wat ligt de stad mooi gedrappeerd tussen de bergen. Ben met Daan naar warmwaterbaden geweest, Papallacta genaamd. Was erg lekker. Sommige baden waren zo heet, dat je er bijna niet in kon zitten. Allemaal zo uit de vulkaan. De manier waarop je er komt is echt Ecudoriaans. Vanuit Quito was het twee uur met de bus. Na 5 minuten in de bus, hadden ze Danielle haar tas al te pakken, zonder dat we iets hadden gezien. gelukkig had ze er niets van waarde inzitten. Ze waren net de laat om de dief te pakken. Maar extra goed op mijn spullen letten! Het laatste stuk van de busrit was onverhard en de bus stopte ergens, waarvan je je niet kon voorstellen dat daar iets in de buurt was. Maar er stond een houten bord en na 1,5 km lopen kwamen bij Papallacta aan. Lekker genoten daar, maar toen weer terug. Omdat Daan wist dat je er soms 2 uur moest wachten op een bus, zijn we achterin een pick-up truck teruggreden met nog twee andere mensen. Dat was ook wel een aparte beleving en we konden erg goed van de natuur genieten. Helaas was er een erg groot ongeluk met een bus gebeurd onderweg, 47 doden, misschien hebben jullie het maandag wel in de krant gelezen. Dat was erg schrikken! Wij zijn gelukkig veilig thuis gekomen.
Vanaf maadag ben ik begonnen met Spaanse les. Elke dag 4 uur en ook nog wat huiswerk, intensief maar ook leuk. Op school leer ik veel mensen kennen en dat is altijd fijn om dingen mee te gaan bezichtigen. Ben met een van de meiden van Spaanse school naar de evenaar geweest. Bij het museum kon je allerlei experimentjes doen, zoals een rauw ei laten balanceren op een spijker. Erg grappig. Vanuit de spaanse school organisern ze allerlei vrijwilligrswerk. Er was een dringende vraag aan ons, of we wilden helpen met schilderen van een opvanghuis voor alleenstaande moeders met kinderen. Dit huis had een stichting net gekregen en er was nogal haast bij. Ook dat ging erg op zijn Equadoriaans. We hebben een uur zitten wachten tot ze ons op kwamen halen en toen bleek dat we niet allemaal in de auto passen. nou, ja dan maar in de kofferbak, maakt allemaal nit uit. Maar toen we er eenmaal waren, was het erg leuk. De kindren hielpen mee met schildren of igenlijk maakten ze er een erg grote puinhoop van.
En dit weekend was het natuurlijk feest! Vrijdag ben ik, samen met Danielle, Jonathan en nog wat vrienden die ik al ontmoet had, uitgeweest om om 12 uur mijn verjaardag in te kunnen luiden. Was erg gezellig!
Zaterdag zijn we naar een natuurpark ggaan, waar we overnacht hebben in cabañas, een soort huisjes, maar niet zoals center parks ofzo. Een stuk of vijf cabañas op een veld en allemaal even preventief en viezig. Maar niet te nauw kijken, hier maakt het allemaal niet uit. Er was een hele groep vrienden. We hebben gebarbecued en bij een kampvuur liedjes gezongen met gitaar. Het was erg gezellig. Ik vond het erg leuk, dat ondanks dat ik de meesten niet kende, ze toch veel aandacht aan mijn verjaardag besteedden. Vandaag in het park een erg mooie wandeling gemaakt. Erg mooi al di bergen. Nu ben ik weer terug in het hostal. Slaap lekker alleen op een kamer. Morgen weer naar Spaanse les.

Dat was het weer tot nu toe. Wordt vervolgd!

Liefs Sjoukje

• 02 Oktober 2006 - 09:01

Marieke:

Joepie, ik print je verhaal even uit om rustig te lezen.... Ben altijd graag de 1e en dat is me nu gelukt. Later een reactie op je verhaal!
    Kussie, Marieke

• 02 Oktober 2006 - 10:40

Fenne:

Gefeliciteerd he libra!!! ik hoop dat ze je niet op allerlei ecuadoriaanse verjaardagsrituelen (zoals riemslagen etc) getrakteerd hebben... succes met je spaans
    liefs fenne

• 02 Oktober 2006 - 12:35

Janine:

Ik heb zaterdag aan je gedacht! maar de pc werd verplaatst, dus kon ik je niet direct feliciteren, maar bij deze! Leuk he, je verjaardag ergens anders vieren!
    succes met je spaans!

• 02 Oktober 2006 - 15:55

Vero En Marieke:

Ha die Sjouk,
    Geweldig je verhalen!! Nog van harte met je verjaardag. XXX

• 02 Oktober 2006 - 18:27

Janneke:

Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!

• 02 Oktober 2006 - 18:31

Marieke:

Ha die Sjoukje, ben ik weer. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Een jaar ouder en een jaar wijzer. Lijkt me bijzonder je verjaardag zo te vieren. Ik wens je een heel mooi nieuw levensjaar waarin veel van je wensen in vervulling zullen gaan (er moet wat te wensen overblijven...). Schittende foto's en mooie verhalen. Heerlijk zeg! Ik vertrek donderdag met Inge naar Boedapest voor een 4-daagse trip. Ook veel zin in. Blijf zo genieten!

• 02 Oktober 2006 - 18:32

• 02 Oktober 2006 - 18:33

Marieke:

Sorry, dacht dat er de 1e keer iets niet goed ing (computernerd als ik ben... ;)

• 02 Oktober 2006 - 21:29

Judith:

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik moest vanmorgen toevallig nog aan je denken. Ik bedacht hoe zeer ik het je gun dat je de tijd van je leven hebt en ontzettend geniet van deze geweldige ervaring. Ik lees met veel plezier je verhalen en kijk uit naar je volgende verslag. Geniet ze. Groetjes Judith S.

• 03 Oktober 2006 - 08:48

Ad En Alice:

wel wet laat maar van harte gefeliciteerd met je verjaardag leuk om zo met je mee te reizen.groetjes, liefs

• 04 Oktober 2006 - 12:13

Judith T.:

Ola guapa! Ik lees het al: jij vermaakt je prima daar.
    Ik had je een sms gestuurd om je te feliciteren met je verjaardag, toen ik me ineens bedacht dat je die misschien niet bij je hebt... Bij deze nog eens: van harte met je verjaardag! Dat je nog maar veel meer van dit soort ervaringen mag opdoen! Ik wacht met smart op je volgende bericht.
    hasta la proxima
    Saludos Judith T.

• 05 Oktober 2006 - 19:13

Arjan En Mariska:

Zo ver weg en toch in de buurt?! Ha ha Leuk om je verhalen te lezen. Wij zitten nu in Nazca, peru bevalt goed,Lima blijft een stink stad! Vannacht naar Arequipa!

tot snel!

Arjan en Mariska

• 06 Oktober 2006 - 11:38

Mariska:

Klinkt allemaal goed! Behalve dan het busverhaal. Goed op je spullen letten dus!. Blij dat je het naar je zin hebt en een fijne verjaardag hebt gehad. Goed dat je spaans steeds beter gaat. Ik mis je wel hoor...

• 07 Oktober 2006 - 16:15

Govert En Johanna:

natuurlijk van harte gefeliciteerd. Blij dat het je zo goed gaat.
    Mooie initiatieven.
    Het ga je goed,
    kus van ons beiden

• 10 Oktober 2006 - 17:39

Daisy:

Hee, buenos dias Sjoukje.
    Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
    Zo te lezen ben je heerlijk aan het genieten. Weinig stress en alle indrukken opzuigen als een grote spons. Van dat tempo daar wordt je waarschijnlijk vanzelf relaxed, want er zit namelijk niet veel anders op. Veel plezier nog met de rest van je vakantie en ik volg je op de voet. Succes met je spaanse les. hasta la vista, Daisy